Vluchtgevaar - ZuidZone

Heb jij wel eens een melding over jezelf gekregen op Burgernet?

Ik wel. Ik was nog geen tien minuten op vrije voeten of mijn eigen signalement rinkelde al op mijn telefoon.”

Diëgo, een jongen uit Geleen-Zuid, maakte sinds zijn vierde jaar negentien verhuizingen mee. Op zoek naar wat voor hem thuis is, trok hij de stoute schoenen aan. Rennend, lopend en vluchtend op Nikes en zelfs op slippers trok hij langs open- en gesloten woongroepen, gastouders in Nederland en gastouders in Frankrijk. Deze ervaringen stelden Diëgo’s doorzettingsvermogen op de proef. Toch probeerde hij iedere keer de beste les te trekken uit deze moeilijke momenten.

In VLUCHTGEVAAR vertelt Diëgo zijn verhaal. Diëgo: “Ik maak graag theater omdat ik dan eindelijk het gevoel heb dat er naar me geluisterd wordt.” Zijn verhaal gaat over onrust, vluchten en spoorloos zijn, maar ook over opgroeien, vriendschap, familie en het vinden van je thuis. ZuidZone-maker Quintijn Relouw hielp Diëgo om zijn verhaal uit te werken tot een theatervoorstelling. Quintijn: “Diëgo heeft een krachtige openheid, die uitnodigt om met hem mee te gaan”. Ook wijkbewoner Marco Schoenmakers speelt mee in de voorstelling.

ZuidZone

Theatergezelschap Het Laagland moedigt aan om verder te kijken dan de wereld die je al kent. Dat doen we ook tijdens het project ZuidZone, waarbij theatermakers vanuit een appartement in Geleen-Zuid wijkbewoners ontmoeten en samen met hen theater, muziek en tentoonstellingen maken. Zo ontstaat wederzijds ruimte voor een verrijkte blik op (samen)leven en je echt thuis voelen in je eigen buurt. 

Meer informatie over ZuidZone is te vinden op de website van Het Laagland: https://www.hetlaagland.nl/projecten/zuidzone/

Foto: Maud van Mulekom (voor ZoWonen)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

VERGELIJKBARE ACTS