Vrechlap - ZuidZone

(G)een waargebeurd sprookje

Wie ik morgen word
daar ben ik vandaag al aan begonnen
Ik vertel mezelf verhalen
voor het slapengaan
Ik blijf dromen en geloven in
mijn eigen sprookjes
Een waargebeurde
fantasie

VRECHLAP gaat over opgroeien op een plek waar iedereen vooroordelen over heeft. De meiden in deze muzikale voorstelling hebben daar dagelijks mee te maken. Meningen over wie ze zijn, waar ze vandaan komen, wie ze zullen zijn in de toekomst.

Maar deze jonge vrouwen zijn veel meer dan die vooroordelen. Alle sprookjes ontgroeid, nemen ze je mee in hun dromen en verlangens. Wat als de schone slaapster niet meer ontwaakt, een kikker geen prins wordt, een meisje ook een monster kan zijn of expres een ander pad volgt om de wolf juist tegen te komen? Deze meisjes zijn geen sprookjesfiguren, karakters gebaseerd op archetypes en vooroordelen. Deze meisjes zijn mensen van vlees en bloed. En dat gaan ze je op hun eigen, unieke wijze laten zien.

ZuidZone-maker Karlijn van Kruchten maakt deze voorstelling samen met Gracia, Aisha, Ilze, Julie, Sacha en Vienna uit Geleen-Zuid.

ZuidZone

Theatergezelschap Het Laagland moedigt aan om verder te kijken dan de wereld die je al kent. Dat doen we ook tijdens het project ZuidZone, waarbij theatermakers vanuit een appartement in Geleen-Zuid wijkbewoners ontmoeten en samen met hen theater, muziek en tentoonstellingen maken. Zo ontstaat wederzijds ruimte voor een verrijkte blik op (samen)leven en je echt thuis voelen in je eigen buurt. 

Meer informatie over ZuidZone is te vinden op de website van Het Laagland: https://www.hetlaagland.nl/projecten/zuidzone/

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

VERGELIJKBARE ACTS